Ανθρωπιά και όχι υποκρισία


Σε μια πτωχευμένη χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της, έχει πληγεί οικονομικά, που η παραγωγική της δραστηριότητα αποδομείται με στόχο την απορρόφηση της από μονοπώλια και πολυεθνικές, η κοινωνία μας οδηγείται σε καταναλωτικές συμπεριφορές "απελπισίας".
Κάποιους από την πλευρά των παραγωγών και επαγγελματιών, η ανάγκη και η απελπισία από την μια, αλλά και η κακή νοοτροπία του παρελθόντος από την άλλη, στην προσπάθεια για μεγιστοποίηση του κέρδους τους,  τους οδήγησε  στην νοθεία ή και την παραποίηση των παρεχομένων προϊόντων ή υπηρεσιών τους.
Ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν, παρά και ενάντια στις αντιξοότητες που τους έχει προκαλέσει η κρίση, αξιοπρεπείς και ακέραιοι στην προσφορά των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Δυστυχώς όμως από την μια οι λίγοι κουτοπόνηροι κι από την άλλη η εσκεμμένη περιθωριοποίηση των μικρών και έντιμων παραγωγών και επαγγελματιών, οδήγησε την πλειοψηφία των καταναλωτών στις Μεγάλες (Ελληνικές και ξένες) αλυσίδες του λιανικού εμπορίου και των υπηρεσιών, δημιουργώντας μεγαλύτερη ασφυξία σε αυτούς για να τους οδηγήσει τελικά, στον οικονομικό θάνατο!

Αυτό όμως δεν αφορά μόνο αυτούς, αλλά και  όλους εμάς που αποτελούμε τον κοινωνικό ιστό. Διότι τα λίγα κέρδη που θα μπορούσαν να διανεμηθούν στην εσωτερική κατανάλωση, άρα και την αυτοχρηματοδότηση της εσωτερικής αγοράς, συσσωρεύονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων και ολιγοπωλίων.

Ως δίκτυο αλληλεγγύης "Ανθρώπινος Νότος", αποφασίσαμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να ενισχύσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις, τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν ούτε τα μέσα ούτε το χρήμα για να προωθήσουν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους.

Γι αυτό, όσους σας προτείνουμε, να είστε βέβαιοι ότι τους γνωρίσαμε προσωπικά και γι αυτό σας έχουμε και κάποια μικρά βιογραφικά σχόλια, χωρίς βεβαίως να θίγουμε τα προσωπικά τους δεδομένα.

Σκοπός μας είναι εθελοντικά και χωρίς καμία ιδιοτέλεια να προσφέρουμε την υποστήριξή μας, με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε, σε συνανθρώπους μας που 
α) έχουν πραγματικά την ανάγκη και
β) παρέχουν την σωστή ποιότητα των προϊόντων ή υπηρεσίας .

Σας καλούμε να δείξετε την ανθρώπινη πλευρά σας, στηρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους, στηρίζοντας παράλληλα και την προσπάθειά μας.
Είμαστε δε, ανοιχτοί σε όσους θα ήθελαν με ειλικρίνεια και καλοπροαίρετα να έρθουν κοντά μας και να μας βοηθήσουν.


Σχόλια